28 Aralık 2012 Cuma

Hindi pişirmek ve püf noktaları


Yılbaşı gecesini evinde geçirmek isteyen kişiler hindiyi damak lezzetine göre bir kaç çeşitte yapabilecek.
Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim Görevlisi Ali Çakır, hindi tariflerini şöyle sıraladı:“Bütün hindi yıkanıp temizlendikten sonra içerisine hazırlanan iç pilav konur. İç pilav konduktan sonra iplik ile dikilir. Dikilen hindi içerisi su dolu tencereye konur. Tencerenin içine gelişi güzel kesilmiş havuç, kereviz sapı, maydanoz sapı, tane kara biber ve kuru soğan atılır. Hindi 30 dakika ara ile altlı üstlü çevrilir. 1,5 saat sonra tencereden alınarak fırın tepsisine konur. Üzerine hazırlanan sos sürülerek 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Hindi piştikten sonra ayrı bir tepsiye alınır. Kenarlarına iç pilav dökülerek servisi hazırlanır.”Hindi kapamaMalzemelerYemeklik doğranmış soğanlar 1 çay bardağı su ile suyunu çekene kadar kavrulur. Hindi etleri eklenir üzerine tekrardan tencerenin yarısına kadar su eklenir. Etler pişirilir. 2 su bardağı pirinç ayrı bir yerde yağ ile kavrulur ve tuz eklenir. Kavrulduktan sonra cam tepsiye dökülür. Üzerine karabiber serpilerek parça etler üzerine konulur. Suyu da üzerine dökülür. 6 adet taze soğan doğranır üzerine serpilir ve tuz eklenip 180 derecelik fırında pişirilir.Hindi haşlamaMalzemelerTencereye su hindi eti, havuç ve patates konur. Pişene kadar
haşlanır. Servis tabağına alınarak üzerine karabiber dökülerek ve limon sıkılarak servis edilir.Hindi çorbasıMalzemeler Hindi tencereye su içerisine konarak haşlanır. Haşlanan hindi didiklenerek hindi suyunun içerisine konur. Daha sonra un, yoğurt, yumurta ve limon karıştırılarak elde edilen terbiye içerisine dökülür. Şehriyelerde içerisine konulduktan sonra kısık ateşte kaynatılır. En son içerisine tuz ve kızdırılmış tereyağ konarak servis edilir.

Kaynak: Posta Gazetesi


0 yorum :

Yorum Gönder