17 Şubat 2013 Pazar

Minecraft Harita kullanımı


Merhaba Minecraft severler. Bu bölümümüzde Minecraft oyununa eklenen harita ve haritanın kullanımı hakkında bilgiler vereceğiz.

Öncelikle harita nasıl yapılır bunu anlatalım. Haritayı oluşturabilmeniz için gerekli malzemeler 8 adet kağıt ve 1 pusula.

Haritamızı oluşturduktan sonra dikkat etmemiz gereken nokta bu haritayı nerede açacağımızdır. Haritayı açmak için elinize almanız yeterli. Unutmadan haritanızı nerede açarsanız açın sadece bulunduğunuz noktadan belirli bir kısmının detayını görebilirsiniz.






Haritanızı oluşturdunuz ve her hangi bir noktada açtınız. Şu an bu haritanın ismi #Map0 olarak belirlendi. Resimde de gördüğünüz gibi haritanın sağ üst köşesinde beyaz bir işaret var. Bu işaret sizin durduğunuz noktayı gösterir.


Haritanızı oluşturmak için kağıt ve pusula kullanmak zorundasınız. Peki doğduğunuz bölgeden uzak bir noktada haritaya ihtiyacınız var fakat haritanın gösterdiği alan sizin için geçersiz çünkü haritayı evinizin yakınlarını göstermesi için açmıştınız. Yeni harita yapmanın size 1 Pusulaya mal olacağını da biliyorsunuz. O zaman pusula harcamak yerine haritanızı resetleye bilirsiniz.

Haritanızı yenilemek için yapmanız gereken 8 adet kağıt ile haritanızı bir arada kullanmanız sonunda haritanız tekrar ilk haline dönecektir. Böylelikle her seferinde harita kullanmak zorunda kalmayacaksınız. İyi oyunlar





2 yorum :

  1. Selamın aleykum abi ben yapıyorum ama küçük bir alani gösteriyor bu haritayı büyütme şansım daha çok yeri görme şansım olmuyor mu ilk baştaki verdiği gibi harita yapamaz miyim

    YanıtlaSil
  2. Selamın aleykum abi ben yapıyorum ama küçük bir alani gösteriyor bu haritayı büyütme şansım daha çok yeri görme şansım olmuyor mu ilk baştaki verdiği gibi harita yapamaz miyim

    YanıtlaSil