12 Aralık 2014 Cuma

Youtube yenilikleri



Merhaba Youtube severler.


Yazımıza başlamadan önce Youtube hakkında ''reklamlar çıkıyor yeaa'' diye ağlayan arkadaşları adblock sayfamıza davet edelim. Youtube hakkında yeniliklerden bahsetmeden önce reklam sıkıntısını bedava çözen bu süper eklentiyi kurararak yazımızın kalan kısmını okumaya devam edelim.


1. 3D Videolar artık Youtube ekranlarında

Evet yanlış duymadınız. Bundan sonra 3D videolar Youtube'a yüklenebilecek ve izlenebilecek. Öncelikle 3D uyumlu bir cihaza sahip olmanız ve aynı zamanda da internet kota sıkıntınızın olmaması şimdilik ilk bilinmesi gerekenler. Yakında piyasaya çıkması beklenen 3DYTB adındaki gözlükleri ile tüm dünyada izlenebilecek.

2. Video sayım rekoru
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl müzik piyasasını kasıp kavuran ''Gangnam style'' isimli Kore menşeili şarkı özellikle Youtube izlenme rekorları kırmıştı. Bu video izlenme rekorları kırarken aynı zamanda da bir sorunu Youtube yöneticilerinin yüzüne vurdu. Çünkü 2 milyarın üzerine çıkan izlenme sayısı bir süre sonra bozulmuş ve iş görmez hale gelmişti. Bu yüzden daha önce kullandığı 32 bitlik video sayacını 64 bite yükselten yöneticiler video izlenme  limitini 9.223.372.036.854.775.808 ile sınırlandırdılar. yani; 9 kentilyon, 223 katrilyon, 372 trilyon, 36 milyar, 854 milyon, 775 bin, 808. Zannedersem bir 50 yıl bu rekor kırılmaz.

3. Material Design
Bu aryüz çok konuşulacak. 2015 Yılı ile birlikte bir takım yeniliklere gidecek olan Youtube ekibi material design ile klasik görünümü değiştirerek süpriz yapmaları planlanıyor.






0 yorum :

Yorum Gönder